לאחרונה עשינו "העברת דירה בבית", (ביטוי שהומצא עבור הילדים שאוהבים לעבור דירה.) שזה אומר החלפת חדרים בין הילדים. גיוון מרענן ונחמד מאוד.
תוך כדי העברת תכולת הארונות, אנו רואים שארון התליה הנמוכה שהיה בחדר של הקטנות, לא מתאים באורכו לשמלות של הגדולות שעוברות לשם. 🙁 זה היה ממש מבאס.
מה עשינו בסוף? תודה ששאלת.
השמלות נמצאות בחדר שהם היו, ושאר הבגדים עברו חדר. הן תצטרכנה לעבור דרך החדר הישן אם הן רוצות שמלה. לא כזה נורא.
לי המקרה הזה הראה כמה הרספונסיביות חשובה לנו בחיים.
מהי רספונסיביות?
קרוב לוודאי שנתקלת במושג הזה בהקשר של עיצוב אתרים ואפליקציות, אולי מחברה מתכנתת או אצל מישהי שניסתה לשכנע אותך למה את האתר שלך צריך לבנות דווקא אצלה. רספונסיביות היא למעשה יכולת השינוי. ההקשר הנפוץ שלה הוא בעיצוב ממשקים דיגיטליים- שיתאימו לכל גדלי המסך הקיימים: סמארטפונים למיניהם, טאבלטים ומסכי מחשב על שלל הגדלים השונים שלהם. אבל היא לא מתכווצ'ת רק לשם. גם בתהליך יצירת לוגו אני מקפידה על רספונסיביות- יכולת הקריאה שלו על מוצרים שונים בגדלים שונים. לדוגמא- נדאג שהוא יהיה מתאים להצגה של שחור לבן. יתאים להדפסה על שלטי חוצות ענקיים וגם על משטחים קטנים מאד, כמו הפאביקון- האייקון שבראש האתר.
גם בתחום האדריכלות יש רספונסיביות, אך כיוון שלא למדתי אדריכלות כלל, נשאיר למומחים שלהם להסביר אודותיה.
למה חשוב לדאוג לרספונסיביות באתרי אינטרנט?
חשוב מאד לדאוג לאתר האינטרנט שיהיה רספונסיבי, כיוון שהגולשים שלנו צופים מכל מיני סוגי מכשירים, ואנו רוצים שמכל מסך ממנו הם יכנסו, התצוגה של האתר תראה טובה מאד.
בנוסף לכך, גוגל מקדמת אתרים רספונסיבים.